Ücretsiz İkas E-Ticaret Altyapısı

Seo Nedir?

Dünyada genelinde internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğuna ulaşan Google, internet dünyasındaki arama motoru optimizasyon çalışmalarının hayati önemine şöyle dikkat çekiyor: ‘’Ne kadar büyük olursanız olun, yükselmek için SEO’ya ihtiyacınız var!’’

Teklif Al!Diğer Hizmetleri İncele
Image link
Hedeflerin Belirlenmesi
Projenizi içerik, teknik özellikler, içinde bulunduğu sektör gibi farklı faktörler çerçevesinde analiz ediyoruz. Sizin için hazırlanan detaylı proje-süreç raporunu incelemeniz için, analizimizi size gönderiyoruz. Belirlenen strateji üzerinde son düzenlemeleri yaparak yol haritasını oluşturuyoruz.
Anahtar Kelimeler
Projenizin dijital dünyada hareketlilik kazanabileceği alanları, web sitenize organik ziyaretçi çekebilecek yararlı ve farklı anahtar kelimeleri 28 farklı araç kullanarak analiz ediyor ve belirliyoruz. Bu kelimelerde yapacağınız çalışmaların muhtemel ve reel sonucunu size rapor olarak sunuyoruz.
Sektör Analizi
Projeniz için sektör araştırmalarını belirlediğimiz yol haritasına göre yapıyor, rakiplerinizin yol haritamızda hangi noktada olduğunu analiz ederek yeni çözüm raporları hazırlıyoruz. Pazarda edinebileceğimiz en yüksek pay hedeflerini ve sektörün durumu hakkında sizi bilgilendiriyoruz.
SEO & İçerik
Markanıza özel olarak yaptığımız araştırmaları ve içerikler ile ilgili tespit ettiğimiz sorunları bu aşamada gideriyoruz. SEO Stratejinizi bu ana kadar aldığımız sonuçlara göre optimize ediyoruz.
Dönüşüm Optimizasyonu
Yapılan çalışmalar sonucu web sitenize yönelen trafiği detaylı olarak inceliyor, A/B testleri uyguluyoruz. Müşteri dönüşümünü en yüksek seviyeye getirmek için daha önce test ettiğimiz ve raporladığımız çalışmaları uyguluyoruz. En verimli sonuçları sağlayan çalışmaların yoğunluğunu arttırıyoruz.
Analiz & Raporlama
Projeniz üzerinde yaptığımız tüm çalışmaları sürecin başından itibaren size düzenli olarak raporluyoruz. Sizin için yapılan tüm çalışmalardan yalın bir şekilde haberiniz olmasını sağlıyor ve bu sayede size konforlu bir yönetim süreci sağlıyoruz. Hazırlanan tüm raporları sizlerle beraber detaylı olarak inceleyerek yeni çalışmalar geliştiriyoruz.

Aranma Hacmi Grafiği

Teknoloji ürünleri satan bir müşterimizle sadece ‘’telefon’’ kelimesi ve kelimeye bağlı yan anahtar kelime gruplarında çalışma yaparak ulaştığımız aylık grafiğin bir kısmını inceleyin.
İletişime Geç
Image link
100'den fazla Global Marka SEO'da Webmooy'a Güveniyor!
vinci
total
sncf
eiffage

Sıkça Sorulan Sorular

Sorunuz burada yok ise üzülmeyin, Webmooy ekibi 7/24 sorularınızı cevaplamaya hazır!

Arama Motoru Optimizasyonu ‘’Search Engine Optimization (SEO)’’ Arama motorlarının, sıralama algoritmalarına yönelik yapılan çalışmaları ifade etmektedir. İnternet ağında Google, Yandex gibi dev firmaların kullanıcılarına sunduğu arama sonuçları için yapılan çalışmalar, SEO çalışmaları olarak adlandırılmaktadır. SEO çalışmaları doğal ve algoritmalara uygun bir şekilde, arama motorlarının web sitelerini daha rahat değerlendirilmesi için düzenlenir. Arama motorları algoritmalarını sürekli olarak günceller.Bu nedenle üst sıralara çıkarak yüksek trafik sağlamak için, güncel ve yeni nesil SEO çalışmaları yapılması oldukça önemlidir.Arama Motorlarının sitenizi güncel, doğal ve güçlü bir altyapı ile üst sıralarda, kullanıcılarına sunması için yeni ve proaktif çözümlerin kullanılması gerekmektedir. SEO sürecinizi Webmooy ile yürütebilir, yeni nesil bir bakış açısıyla trafiğinizi ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

SEO Uzun bir çalışma sürecinin sonunda ortaya çıkan, arama motoru optimizasyonudur. SEO çalışmalarının başarılı ve doğal olması için doğru bir planlama, araştırma ve uygulama süreçlerinin, güncel ve güçlü çözümlerle sürdürülmesi gerekir. Arama motorlarında üst sıralarda olmak, markalar için en iyi dijital pazarlama reklamı olmaktadır. SEO Çalışmaları site içi ve site dışı olarak ikiye ayrılmaktadır. Başarılı bir sonuç için her iki çalışmanın beraber ve uyumlu bir şekilde yürütülmesi gerekir. SEO Çalışmaları yapılırken, çalışmaya özel çözümler ile ilerlemek oldukça önemlidir. Aksi takdirde çalışmaların sonuç vermesi oldukça zor ve şansa bağlı olacaktır. SEO Çalışmaları duruma göre yerel, bölgesel ya da daha genel çapta yürütülebilir.

Dijital pazarlama markalar için günümüzde en değerli araçlardan biri olarak kullanılıyor. Küçük çaplı start-up girişimlerden, dünyada en yüksek değere sahip markalara kadar bütün girişimlerin, dijital pazarlama süreçlerine büyük bir önem göstermesi gerekiyor. Dijital pazarlama için en önemli parçalardan biri ise ‘’Search Engine Optimization (SEO)’’. Marka bilinirliği, ziyaretçi sayısı, satış rakamlarını doğrudan etkilemek için, SEO çalışmaları yapılmaktadır.Çalışmaların ilk hedefi, markaların itibarlarını dijital pazarda güçlü ve kullanıcı dostu olarak sunmak olmaktadır.Hedeflenen noktalarda gerekli trafiğin sağlanması, potansiyel müşterilere ulaşmak, kendi müşterilerine daha iyi bir hizmet noktası sunmak için girişimlerin SEO çalışmaları yapması gerekmektedir.

‘’Search Engine Optimization (SEO)’’ Çalışmaları sırasında, rakip analizi çalışmanın oldukça önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Hedeflediğiniz başarıya ulaşmak için, rakiplerinizin ayak izlerini bilmek ve buna göre yeni çözümler oluşturmak, çalışmanın başarılı olması için gereklidir. SEO Rakip analizini yapmak, birçok adımdan oluşan uzun bir süreci beraberinde getirmektedir. SEO Rakip analizi yaparken temel olarak, rakibinizin hedeflendiği anahtar kelimeler, rakip site optimizasyonu, genel içerik analizi, rakiplerinizin tercih ettiği tasarımlar, rakiplerinizin sosyal medya kullanımı, rakiplerinizin marka tanıtım çalışması yaptığı platformlar incelenmektedir.Çalışmanın diğer kalan kısmı ise yine oldukça uzun ve ayrıntılı teknikler içermektedir.Rakip siteler analizi etmek için Semroot ekibi, 6 yeni nesil dijital uygulama ve 32 doğal adım içeren bir yol izlemektedir.Bütün bu sürecin sonucunda çıkan analize göre 25 – 50 adımdan oluşan bir doğal uygulama süreci başlatılmaktadır.

İçerik pazarlaması, SEO için en önemli parçalardan birini oluşturmaktadır. İçerikler, SEO çalışmaları için önemli bir iskeleti oluşturmaktadır. Bu nedenle içeriğin üretim sürecinin, hatasız ve kullanıcı odaklı olması oldukça önemlidir. Genel bir yanılgının üzerine, içerik yazım sürecinde çok fazla kurallara bağlı kalmak arama motorları için iyi bir izlenim vermektedir. SEO Uyumlu bir içerik oluşturmanın en önemli noktası, arama motorlarını anlayabilmektir. Google, Bing, Yandex gibi dev arama motorlarının her geçen gün kullanıcıya daha doğru ve doğrudan bilgi sunmaya çalıştığı düşünüldüğünde, içerik yazım sürecinin nasıl başarı ile oluşturulacağını anlamak mümkün olmaktadır.

Backlink, bir web sitesinin bir link ile başka bir web sitesine yönlendirme yapmasına verilen isimdir. Genel bir yanılgının aksine backlink çalışmaları, yapay bir düzen ile değil tamamen doğal bir süreçle yapılmaktadır. Aksi takdirde sitenize belirli zaman dilimlerine hapsedilmiş şekilde yapılan link çıkışlarının, siteniz için hiçbir faydası olmayacaktır. Bu tür çalışmalar SEO ve reklam için ayırdığınız bütçeye negatif olarak etki edecektir. Güçlü bir içerik yapısı ile sitenizin düzenli olarak backlink almasını sağlayabilirsiniz. Sitenizi ve markanızı ziyaret eden kullanıcılar, platformunuzda bulunan içerikleri başka platformlarda yayınladığı takdirde siteniz doğal backlink kazanmış olacaktır. Sitenizin backlink kalitesi, site otoritenize ve SEO çalışmalarınıza doğrudan etki etmektedir.

Organik trafik sitenizin yapılan SEO çalışmaları sonucunda arama motorlarında en üst sıralarda yer alması ve bundan dolayı sitenize gelen ziyaretçilere dair kullanılan bir terimdir. Organik ziyaretçi için herhangi bir reklam bütçesi ya da doğrudan PR çalışması yapmanız gerekmez. Doğal yani organik trafik arama motorları için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar, doğal olarak bulduğu sitelerde daha fazla vakit geçiriyor ve daha çok güveniyor. Bu nedenle sitenize doğrudan gelen kullanıcıların ‘’hemen çıkma oranı’’ düşük olacaktır. Doğal trafik dolayısıyla sitenize gelen kullanıcılar sitenizde daha fazla sayfa açacaktır. Bütün bunlar sitenizin ve markanızın otoritesini arttıracak, siteniz üzerinden satış yapıyorsanız ya da bir hizmeti duyuruyorsanız işlerinize pozitif olarak etki yaratacaktır. Organik trafiğe sahip olmak için sitenizin tasarım, içerik, iç SEO optimizasyonu gibi konularda eksiksiz olması gerekmektedir. Aksi takdirde sitenize organik bir trafik akışı olsa dahi bu trafiği zamanla kaybetmeniz kaçınılmaz olacaktır. Sitenize gelen organik trafiği arttırmak için düzenli ve güçlü bir SEO çalışması yapılması oldukça önemlidir. Sitenize yapılan düzenli çalışmalar, zaman içerisinde reklam bütçenize pozitif olarak dönüş sağlayacaktır. Organik SEO çalışmalarının kalıcı olması, markanız için oldukça önemli bir kazanım olacaktır.

Görsel sayısı fazla ve yüksek kaliteli görseller sunan platformların, kullanıcılardan aldığı geri dönüş oldukça pozitif olmaktadır. Bu nedenle web sitelerinin görsel sunumu ve görsel kalitesi, site için önem arz etmektedir. Bu noktada unutulmaması gereken görsellerin optimize edilmeden kullanılması sitenizden hemen çıkma oranını arttıracaktır. Bu yüzden markanıza ait görsellerin optimize edilmesi oldukça önemlidir. Sitenizin görsel deneyimini en iyi seviyeye çıkarmak için kullanabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. En basit kullanıcı hareketi olarak görsellerinizi Google PageSpeed Insights talimatlarına uygun olarak düzenleyebilirsiniz. Kullanıcıların fotoğrafları site yüklendikten sonra görmesi gibi küçük ayarları yapmanızı tavsiye eden bu araç, doğru kullandığı takdirde sitenizin kullanıcı deneyimini mutlaka arttıracaktır. Bir diğer yöntem olarak sitenize giren kullanıcıların sitenizde görmek isteyeceği görsel kalitesini analiz edebilir daha sonra buna göre sitenizin görsel sıkıştırma işlemini aktif edebilirsiniz. Bütün bunlarla beraber görselleri kullanıcılara sunduğunuz formatlar, görsel boyutlarını ve kalitesini doğrudan etkileyecektir. Kullandığınız altyapıya en uygun görsel biçimini kullanmanızı, Webmooy ekibi olarak tavsiye ediyoruz.

SEO Her geçen gün yeni kuralların eklendiği bazı kuralların ise silindiği bir araç olarak varlığını sürdürmektedir. Bu yüzden sitenizde yer alan çalışmaların düzenli olarak denetlenmesi, yeni çalışmalarda neler yapacağına karar verilmesi oldukça önemlidir. Elbette SEO çalışmalarının yönü tek bir güncelleme ile değişmemektedir. Bu yüzden parça parça yapılan tüm küçük&büyük güncellemelerin doğru takip edilmesi, bunların her birinin sonucuna göre düzenlemeler yapılması oldukça önemlidir. Bu yüzden sitenizde Teknik SEO, tek bir sefer ya da uzun zaman dilimleri arasında değil sık sık yapılmalıdır. SEO Teknik denetimleri yaparken kullanıcıların, yeni ve son güncellemelere göre sunucu ayarlarını, indeksleme ayarlarını, içerik düzenlemelerini, anahtar kelime yoğunluklarını, site link kalitesini ve diğer birçok ayarı doğru bir düzenle denetlemesi gerekmektedir.

Wordpress hazır bir kullanıcı sistemi olmasına rağmen, kullanıcılarına sitelerini rahatça optimize edebilmesi ve ziyaretçi deneyimini geliştirebilmesi için birçok kaynak sunmaktadır. WordPress sitelerini kullanıcılar genel olarak, eklentiler ile optimize etmeyi tercih edebilmektedir. Bu WordPress tabanlı sitelerde genelde yanlış sonuçlar vermektedir. Sitenizin hizmet verdiği alana, site altyapısına, temanıza ve sunucunuza özel çözümler getirmek her zaman daha iyi sonuçlar verecektir. Normal bir WordPress sitesi için optimize etme süreçleri şu şekilde ilerlemektedir;
– Sitenizin hızını Google ve diğer araçlarla test etmek, sorunları belirlemek.
– Sunucunuza yük yaratan gereksiz eklenti ve temalardan kurtulmak. – CSS, Javascript, HTML optimize etmek.
– Sitenize özel modülleri aktif etmek.
– İçeriklerinizi kullanıcı deneyimini arttıracak şekilde düzenlemek.
– Sunucu altyapınızı düzenlemek.

Wordpress SEO problemleri genel anlamda kullanıcıların seçimleri tarafından ortaya çıkan problemlerden oluşmaktadır. Bu nedenle WordPress SEO Problemlerini çözmek için yapılabilecek en iyi uygulama, doğru seçimleri yapmak olmaktadır. Sitenizin ilk olarak temasını SEO ve kullanıcı dostu seçmeniz oldukça önemlidir. Kullanıcıların sık sık hata yaptığı bir konu olan tema seçimi, sizi SEO konusunda 1 adım geride başlatabilmektedir. Sitenize özel bir tema ya da doğru temayı bulduktan sonra yapmanız gereken bir diğer adım ise sitenize eklemek istediğiniz özellikleri eklentiler ile değil, sitenize gömdüğünüz kodlarla yapmak olmalıdır. Aksi takdirde sunucu kullanımınız yoğun olacak ve kullanıcı dostu bir platform olmanız oldukça güç olacaktır. Sitenizi arama motorlarına doğru tanıtmak oldukça önemlidir, bu nedenle tüm arama motorlarına siteniz için özel yapılandırılmış site haritanızı göndermeniz gerekmektedir. Sitenizin içerik ve görsel altyapısını yanlış kurmanız, SEO açısından bitmek bilmeyen bir sorun ile uğraşmanıza neden olabilir. Bu yüzden güçlü bir içerik ve görsel ağı kullanmanız oldukça önemlidir. Bütün bunlar dışında sitenizin Schema, dış ve iç bağlantı problemlerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Google Analytics gibi araçlar ile sitenize gelen ziyaretçileri izleyerek, ziyaretçilerin sitenizde çıkış yaptığı sayfaları(hemen çıkma) bulabilir, bunlara özel çözümler getirebilirsiniz.

Sitenizin yavaş olmasının nedeni bazen tek bir görsel ya da bağlantı olabilir. Bununla beraber daha komplike sorunlar da sitenizde yer alıyor olabilir. Bütün bu sorunları çözmek ve bir siteyi hızlandırmak için yapılması gereken ilk uygulama, sitenin sorunlarını detaylı olarak tespit etmek olacaktır. Bu yüzden sitenizin hızını ölçen PageSpeed gibi Google araçları kullanabilir, Gmetrix gibi dış kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Yeterli kod bilgisine sahipseniz, sitenizin hız problemlerini kendiniz kod kaynaklarınızı inceleyerek bulmayı deneyebilirsiniz. Sitenizin problemlerini teşhis ettikten sonra doğrudan ürettiğiniz çözümler ile uygulama sürecine girebilirsiniz. Sitenizin dönüşümlerini arttırmak için, sitenizi izlediğiniz araçtan(örn.analytics) verileri doğru bir şekilde çekmeniz ve analiz etmeniz gerekmektedir. Kullanıcıların yarım bıraktığı sayfaları, bilgi vermekten kaçındığı formları bulabilir buna özel çözümler getirebilirsiniz. Dönüşüm oranları pazarlama ve yine blog siteleri için oldukça önemlidir. Bu oranlar üzerinde çalışma yapmadan, sitenizin yeterli kaliteye ulaşmasını sağlamanız oldukça güç olacaktır.

Cadde üzerinde bir işletmeye sahip olduğunuzu varsayalım. Buraya iki farklı şekilde, yeni potansiyel müşteri ve ziyaretçiler çekme şansına sahipsiniz. İlk yol verdiğiniz hizmetin, kaliteli bir şekilde tanıtılması, özel bir sunum, müşteri dostu ilişkiler, kaliteli ürün gibi noktaları içeriyor. İkinci yol ise müşterileri yalan slogan ile mağazanıza doldurmak, dışardan özel içerden ise oldukça zayıf bir görünüm, müşterilerin ve ziyaretçilerin gözünde onlara zorla bir şeyler satmaya çalışan işletme olmak gibi adımlar içeriyor. Bu noktada White Hat SEO yani Beyaz Şapka, ilk adımı temsil ederken ikinci adımı ise Black Hat SEO yani siyah şapka simgelemektedir. Müşterilerinize, kalıcı, güçlü, legal ve itibarlı gözükmek için tercih etmeniz gereken yöntem her zaman White Hat SEO olmalıdır. Aksi takdirde arama motorları, sitenize yapılan uygunsuz çalışmaları tespit edecek ve işletmenize/sitenize kalıcı olarak yaptırımlar uygulayacaktır.

işletmelerin ve kullanıcıların hatalı davrandığı konulardan bir tanesi, SEO ve SEM arasında tek bir tercih yapması olmaktadır. SEO ve SEM yeni dijital dünyada, birlikte yürütülmesi gereken iki önemli araç olarak kabul edilmektedir. SEO çalışmaları sitenizin, uzun süreli hedefleri ve markanızın sorunsuz, itibarlı görünümü için oldukça önemlidir. Doğru SEO çalışmaları, işletmelerin iş hacmini onlarca kat arttırırken, markaların reklam bütçelerine de büyük katkı sağlamaktadır. Yeni kurulan bir işletme, kampanyalar ya da ürün satışını arttırmak için SEM, dijital pazarlamanın en önemli aktörlerinden birisidir. Bu yüzden SEO sürecinde, SEM yapmak yaptığınız SEO çalışmalarını daha güçlü hale getirecek ve aynı zamanda işletmenizin iş hacmini kısa sürede arttırmayı sağlayacaktır. Bu nedenle markanızın SEO uzmanlarının, bu iki araç için kusursuz bir denge kurması gerekmektedir.

SEO Hizmeti almak istediğiniz alan, SEO ücretini ilk olarak belirleyen faktör olacaktır. Rakiplerinizin sektör içinde durumu, SEO için ayırdığı bütçe, hedeflediğiniz kelimelerin zorluğu gibi konularda detaylı analizlerin yapılması ve buna göre yol haritasının çizilmesi, SEO Hizmet ücretini doğrudan etkilemektedir. Sahip olduğunuz sitenin otoritesi, güncel durumu, altyapısı SEO için ayıracağınız bütçeyi etkileyen faktörler arasındadır. SEO Çalışmalarının organik olarak yürütülmesi, uzun süreli bir başarı olmak için en önemli şart olarak görülmektedir. Bu yüzden sitenize alacağınız SEO hizmetinin, organik ve yeni algoritmalara uygun olmasına dikkat etmeniz gereklidir. Siteniz ve platformunuz için SEO uzmanına ilettiğiniz talepler, hedefler alacağınız fiyat teklifini doğrudan etkileyecektir. Dijital pazarın dünyanın en büyük Pazar alanı olduğu günlerde, SEO için ayırdığınız bütçenin, yaptığınız işin potansiyelini ortaya çıkaracak seviyelerde olmasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

SEO Çalışmalarının organik yürütülmesi, kalıcı ve geçerli bir sonuç için oldukça önemlidir. Bu yüzden bir SEO çalışmasında, zaman kavramını konuşurken yapılan çalışmanın detayları hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. SEO Çalışmaları sitenin optimize edilmesi ile başlar, arama motorları optimize edilmiş web sitelere ilk etapta oldukça hızlı sonuçlar verebilmektedir. Fakat bu sonuçlar, SEO çalışmasının sonucunu değil, sitenizde başlayan gelişmelerin ilk etabına dair olan verileri içermektedir. Başarılı bir SEO çalışması için Semroot ekibi, müşterilerine iş takibi yapabilmesi adına iş süresi / 2 formülünü önermektedir. Elbette bu yapılan çalışmaya göre ciddi değişiklikler gösterebilir. Organik olarak yapılan çalışmaların sitenize mutlaka etki edeceğini, bu sürecin birden fazla tarafın verdiği tepkiler ile gelişeceğini unutmamanız gerekiyor.

SEO Çalışması yaptırmaya karar verdikten sonra ajans belirleme sürecinde ilk olarak yapmanız gereken size herhangi bir şekilde doğrudan paket sunan ajansları çalışma programınızdan elemenizdir. Arama motoru algoritmaları ve web siteler, sabit bir değere sahip değildir. Siteniz adına yapılan çalışma mutlaka sizin platformunuza özel olarak yapılmalıdır. Aksi takdirde, seri ve özensiz şekilde yapılan paket çalışmalar, Google algoritmalarına bir süre sonra takılacak ve siteniz, var olan otoritesini kaybedecektir. Çalışmaya karar verdiğiniz SEO ajansından, sizin markanız için yapılmış özel bir rapor çalışmasını mutlaka isteyin. Bu raporda siteniz için yapılması gerekenler, süreç ve bütçe gibi konularda bilgi olması çalışmanızın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ajanslar SEO gibi özgür ve kreatif bir alanda size oldukça farklı fiyat çıkarabilirler. Önemli olan bu fiyatların, verilen rapor üzerine hangi çalışmalar adına istendiği olacaktır.

SEO Markanız ve siteniz ile beraber varolmaya her zaman devam edecektir. Elbette SEO çalışmalarının başladığı ilk periyotluk süreç ile sonrasında devam eden sürecin aynı olması söz konusu değil. İlk hedeflerinize cevap verecek bir şekilde SEO çalışma süreci almak için, isteklerinizin analitik bir süreçten geçirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden yaptırmak istediğiniz çalışmanın detaylarını Semroot ekibine yöneltmeniz sonucunda, size verilen rapor ile süreç hakkında daha güçlü ve faydalı bilgiler alabilirsiniz. Sitenizin otoritesi, bulunduğunuz pazarın büyüklüğü, yan pazarlarda olan hedefleriniz, hedef noktalarınız bir SEO çalışmasının sürecini belirleyecek başlıca konulardır. İlk çalışmalar sonucunda aldığınız başarılı sonuçlar sonucunda, çalışmalarınıza yeni hedefler belirleyerek devam etmek, marka değerinizi ve satış rakamlarınızı doğrudan etkileyecektir.