Profesyonel Web Tasarım ile yeni müşteriler kazanın!
Web tasarım hizmeti, kullanıcı dostu, şık ve işlevsel web siteleri oluşturmak için yapılan tasarım ve geliştirme çalışmalarını kapsar.
Web Tasarımda Başarıyı Webmooy Webmooy ile Yakalayın!
Yeni Nesil Tasarım Anlayışı
Teknoloji Altyapısı
Hız Optimizasyonu
Yeni Nesil Web Tasarım Anlayışı ile Kullanıcı Etkileşimini En Yüksek Seviyeye Çıkarın!
Web Tasarım Sürecinde Neler Yapıyoruz?
1. Web sitesi tasarımı
Bu süreçte, kullanıcı dostu arayüzler, mobil uyumlu tasarımlar, işlevsel yapılar ve estetik unsurlar bir araya getirilerek markaların çevrimiçi varlığını güçlendirmek hedeflenir. Web tasarım, hem teknik hem de yaratıcı yönleriyle bir web sitesinin başarısında kritik bir rol oynar.
2. Kodlama
Bir web sitesinin işlevselliğini ve etkileşimini sağlamak için HTML, CSS ve JavaScript gibi programlama dilleriyle yapılan bir süreçtir. Kodlama, sitenin yapısını belirlerken (HTML), görsel stilini ve tasarımını şekillendirir (CSS) ve kullanıcılarla etkileşime geçmesini sağlar (JavaScript). Bu kodlama unsurları, modern web sitelerinin dinamik, hızlı ve kullanıcı dostu olmasını sağlar.
3. Gelişmiş Analiz İzleme
Gelişmiş analiz izleme, kullanıcı davranışlarını detaylı şekilde takip ederek web siteleri ve dijital platformlardaki etkileşimleri analiz etmeye yarar. Bu sayede, işletmeler pazarlama stratejilerini optimize edebilir ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilir.
4. Seo Optimizasyonu
Bir web sitesinin arama motorlarında daha üst sıralarda görünmesi için yapılan iyileştirme çalışmalarını kapsar. Bu süreç, anahtar kelime analizi, içerik optimizasyonu, teknik düzenlemeler ve backlink stratejilerini içerir. Amaç, web sitesinin organik trafiğini artırarak hedef kitleye daha etkili şekilde ulaşmaktır.
Fiyatlandırma
15.000₺
Kendi sektöründe daha güçlü bir dijital varlık isteyen orta ölçekli işletmeler.
25.000₺
Büyük işletmeler, e-ticaret platformları ve profesyonel düzeyde dijital çözümler isteyenler.
İş Ortaklarımız
Potansiyel müşterilerinize hemen ulaşmak için bizimle iletişime geçin.
Güçlü Search Engine Marketing(SEM) stratejisi markanızın başarı hedeflerini hızlandırabilir.Sıkça Sorulan Sorular
Web sitelerinde bulunan tüm çizgiler, site yapısı, renkler ve daha birçok ayrıntı web tasarım nedir? Sorusunun cevabı olmaktadır. Web Tasarım’a genel bir yanlış bakış açısı olan ‘’web tasarım: tema’’ döngüsünden çıkmak, dijital yeni çağa ayak uydurmak adına oldukça önemlidir. Bir web sitesinin teması, tek başına web tasarım anlamına gelmemektedir. Sitenize ait bütün görseller, site kullanım sütunları, web sitenizde kullandığınız metin stilleri, kullanıcılara sunduğunuz etkileşim butonlarının tamamı web tasarımın bir öğesidir. Dijital pazarlama çağında, sitenizin tasarımını anlamak için ofisinize ya da işletmenize davet ettiğiniz bir müşterinin, çevresine olan ilk izlenimini düşünebilirsiniz.
Dijital pazarlama, kendi içinde trendleriyle beraber büyüyen bir pazardır. İçinde bulunan yılın dijital trendleri, renkleri, dijital çizgi ve ürün sunumu anlayışları her zaman değişebilmektedir. Buna rağmen modern ve güçlü bir web tasarımı için bazı anlayışlar uzun zamandır varlığını sürdürmektedir. Web tasarımının temel unsurları; uyumluluk, güncellik, biçim, işlevsellik, tasarım çizgileri, içerik denilebilir. Elbette yenilikçi bir bakış açısı, yaratıcı çözümler, farklılık gibi olgular da bir web tasarımı için oldukça önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Web tasarım bir markanın, işletmenin ya da e ticaret platformunun kullanıcılara verdiği izlenim açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle birçok marka ve firma kendi tasarım departmanlarını kurmayı tercih edebilmektedir. Aynı zamanda markalar ve firmalar web tasarım ilkelerini, güçlü ve kullanıcı odaklı takip edebilecek ajanslar ile çalışmalar yapabilmektedir. Güçlü ve yaratıcı bir tasarım anlayışı ile web tasarım unsurlarının takip edildiği, dijital pazara uygun çalışmalar için Webmooy ekibi her zaman kendini geliştirmeye devam etmektedir.
Web siteleri, dijital çağın en yoğun adreslerinden biri olma noktasına geldi. Küçük işletmeler, markalar, start-uplar, sanatçılar ve toplumun birçok kesimi için web siteler, hayatın önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Bütün bu komplike yapı düşünüldüğünde, web site tasarımının nasıl yapılacağı ile ilgili temel fikirler ortaya çıkabilmektedir. Bir web sitesinin ve web tasarım süreci başlarken, yapılacak olan sitenin/platformun hangi noktalarda, kimlere ne şekilde hizmet vereceği oldukça önemlidir. Örneğin yapılan bir site bir sanatçının kendini topluma ifade edeceği bir site olabilir ya da bir girişimin kendi markasını topluma ve dijital pazara açmak için kurduğu bir web site olabilir. Bu örnekler e ticaret siteleri, blog siteleri gibi bilumum örnek ile çoğaltılabilir. Sonuç olarak ise, ”bir web site tasarımı nasıl yapılır?” denildiği zaman, ilk olarak tasarımın ve sitenin hangi kesime hitap edeceğini belirlemek en önemli unsurların başında gelmektedir. Web Tasarım yapım süreci kompotent bir süreç içinde ilerlemektedir. Tasarımın neden yapılacağından hangi araçla yapılacağına, hangi tasarım stillerinin kullanılacağına dair verilen bütün kararlar, web sitesinin oluşumuna dair en önemli yapı noktalarını oluşturmaktadır.
Dijital dünya kendi tasarım anlayışıyla beraber hayatımızda yerini arttırmaya her geçen gün devam ediyor. Bu özel dünyada en çok duyduğumuz kavramlardan birisi ‘’Kullanıcı Arayüzü (UI). User Interface(UI), kullanıcının girdiği sitede rahatça hareket edebilmesi, sitede bulunan içeriklere ve fonksiyonlara daha rahat ulaşması, sitede bulunduğu süreyi olumlu deneyim nedeniyle arttırması için yapılan çalışmalardır. Bir ziyaretçinin web sitesinde olabildiğince konforlu olması adına kullanıcı arayüzü(UI) çalışmaları yapılmaktadır. Bir web site ziyaretçisinin siteye girdiği zamandan itibaren karşılaşabileceği bütün görsel unsurlar, web site butonları, içerikler, simgeler, görüntüler kullanıcı açısından maksimum verimi vermelidir. Maksimum verim alabilmek için kullanıcı arayüzü tasarım aşamasında izlenen adımlar ve bunun sonucunda gerçek kullanıcılar ile yapılan testler oldukça önemlidir. Bir tasarımın, ziyaretçinin ilgisini çekmesi, ziyaretçiyi yormaması ve istenilen adımları olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlamasını sağlaması kullanıcı arayüzü açısından önemlidir.
UX Nedir? UX, kullanıcı deneyimi anlamına gelmektedir ve kullanıcıların iyi bir site deneyimine sahip olmaları amaçlanır.Kullanıcı davranışları, dijital pazar oluştuğu günden itibaren en önemli pazarlama olgularından birisi. Analytics ve diğer farklı araçlar ile kullanıcılarının bir web sitesinde ya da uygulamada yaptığı hareketleri izleyebilmek, kullanıcı ayak izlerini takip edebilmek ve bizzat kullanıcının kendi yaptığı geri dönüşler User Experience(UX) sürecinin oluşturuyor. UX(User Experience), tasarlanmış olan bir web sitesinde kullanıcıların en iyi deneyim ile siteden ayrılması için kullanılır. UX kullanıcının görsel bir deneyimini değil, web sitesinde yaptığı hareketler sonucu (örn. Bir ürün almak, hesaplama yapmak, içerik okumak vb.) yaşadığı deneyimi en iyi hale getirmeyi hedefler. Güçlü bir altyapı ve sağlam fonksiyonlar, UX tasarım sürecinde üretilmektedir. Elbette bu fonksiyonlar ne kadar çalışır ve güçlü olursa olsun iyi bir UX tasarım sürecinin, normal kullanıcıya kendini kanıtlaması için bir UI sürecine ihtiyacı vardır. Bu nedenle UX ve UI tasarımların, eşsiz bir deneyim için bir arada çalışması gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. Webmooy ekibi çalışma yaptığı projelerde, sürecin en iyi şekilde tamamlanması için onlarca farklı kullanıcı deneyimi ölçütünü, kompleks bir şekilde çalıştırmayı başarmaktadır.
UI ve UX tasarım süreçleri birbirlerinden tamamen farklıdır. UI Kullanıcı arayüzü tasarımına dair noktalar içerirken, UX kullanıcı deneyimine dair bir süreci içermektedir. Elbette UI ve UX tasarımın ortak bir çalışma paydası olduğunu kabul etmek gerekiyor fakat birbirlerinden tamamen farklı iki sürecin işlediğini unutmamak da önemli bir olgu. UI bir tasarım sürecinde kullanıcının görsel algısı, tasarımın ulaşılabilirliği, renkler, buton tarzları ve daha birçok algısal somut süreç rol almaktadır.UX tasarım sürecinde, site ya da uygulama için oluşturulan altyapı, kullanıcının sitede yaşadığı sayfalar arası geçiş, sitede genel olarak deneyimlediği sorunlar/işlevsel noktalar önemli olmaktadır. Dijital dünyada tasarım ve kullanıcı deneyimi artık en eşsiz ve önemli iki konu halini almış durumda. Pazarlama süreçleri ne kadar iyi olursa olsun kötü bir UX ya da UI deneyimi müşterinin sayfadan hemen ayrılmasına neden olabiliyor. Aynı zamanda iyi bir tasarım daha az yapılan reklama rağmen kullanıcının güvenini kazanıyor ve işletmenin yeni potansiyel müşteriler ile tanışmasını kolaylaştırıyor.
Programlama ve kodlama günlük hayatımızda artık en çok duyduğumuz terimler arasında yerini almış durumda. Kodlama tanım olarak bir bilgisayar işletim sistemine ya da herhangi bir elektronik devreye işlem komutu verilmek için yazılan bir dizi uygulamadır. Kodlamanın uygulanabilir ve çalışır olması için yapılan işlemin daha önce belirlenen bir simge dizisine göre yapılması gerekir. Günümüzde kullandığımız teknolojik aletlerin hemen hemen hepsinin kodlamaya ihtiyaç duyduğunu söylemek mümkün. Bu kod dizileri sayesinde bir programa, siteye ya da cihaza hangi işlemleri yapacağı, işlemleri hangi sırayla döndüreceği gibi uygulama metinleri iletilir. En basit tanımı ile programlama oldukça kolay anlaşılabilir düzeyde çalışır. Buna rağmen günümüzde programlama bir diğer adı ile kodlama, geniş bir tabana sahip. Son yılların en hızlı gelişen sektörleri arasında ilk sırada yer alan kodlama, artık günlük hayatın en önemli parçaları arasında yer alıyor. İnsanların kullandığı birçok araçta kodlama teknikleri bizzat uygulanıyor. Markalar, start-uplar hatta yerel işletmeler için dahi hayatın önemli parçalarından birisi olan kodlama, insanlığın gelecekte en büyük aracılarından, araçlarından biri olmaya devam edecek.
Hiper Metin İşaretleme Dili(Hypertext Markup Language), bir web sayfası oluşturmak için kullanılan metin işleme dilidir. Farklı sürümlerden oluşan HTML’nin son sürümü, HTML5’dir. Genel bir yargının aksine HTML5, programlama dili değildir. HTML kullanarak görüntü, ses dosyaları, metinler vb verileri birbirine bağlamak, bu verilerin tarayıcılarda belirli kurallar içinde görüntü almasını sağlamak mümkündür. HTML tabanlı bir web sitesi oluştururken, CSS ve JS dosyalarının aktif olarak kullanılması dinamik bir sitenin oluşması için önemlidir. HTML kodlarını oluşturmak için notepad++ kullanılabilir. Basit ve kullanıcı odaklı olmasıyla nedeni ile notepad, HTML kullanıcılarının çoğu zaman ilk tercihi oluyor. HTML basit bir site tasarlama aracı olmasına rağmen, HTML üzerinden kodlanan güçlü ve yeni nesil görüşüne sahip birçok web sitesi bulunuyor.
’Cascading Style Sheets(CSS)’’ Basamaklı Stil Sayfası anlamına gelmektedir. Stiller olarak sıkça duyduğumuz CSS, HTML’de bir elementin nasıl görüneceğini belirlemek için kullanılır. CSS’ler HTML’nin görsel görünümüne katkı sağlar. Örneğin bir CSS ile bir harfin büyüklüğü, fontu ya da rengi gibi farklı özellikleri değiştirilebilir. Elbette artık bir sayfa üzerinde tek başına böyle bir değişiklik çok fazla gerekmektedir. CSS’nin daha çok işlevi, değişiklikleri tek tek değil tüm sayfalar üzerinde tek seferde yapma imkânı sağlaması olmaktadır. CSS ile yapılan değişiklikler sayesinde, sayfalarda tek tek yapılacak olan işlemler çok daha kısa sürede tamamlanabilir. Basamaklı stil sayfası, sitelerde oluşan kod fazlalıklarını önlemek için kullanılan en iyi sistemlerden birisidir. CSS sayesinde sayfalar çoğu zaman gereksiz kod fazlalığından arınabilir.
Web tabanlı en eski programlama dillerinden bir tanesi PHP’dir. PHP’nin eskiden açılımı ‘’Personel Home Page’’ olarak kabul edilirken, günümüzde bu isim yerini Hypertext Preprocessor(PHP) adına bırakmıştır. PHP’nin isminin değişmesinin en önemli nedeni, gelişen teknoloji ile birlikte kendini güncelleyen programlama dilinin, eskisine göre çok daha geniş bir alana hitap etmesi olmuştur. PHP Birçok yazılım dilinden eski olmasına rağmen güncelliğini koruyor ve en popüler web tabanlı yazılım dillerinden biri olmayı başarıyor. Mysql veritabanı ve Linux ile en iyi verimi veren PHP, 1995’de Rasmus Lerdorf tarafından ilk olarak oluşturulmuştur. Günümüze kadar gelişimine devam eden PHP’nin son sürüm ismi PHP5’dir. PHP Çıktığı günden beri açık kaynaklı ve ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Dijital pazarlama ve yazılım dilinde açık kaynaklı kodun öncülerinden biri olan PHP, gelecekte yeni sunduğu sürümler ile piyasada var olan tabanını genişletmeye devam edebilir.